وبلاگ

چگونه در یخچال فریزر مصرف انرژی را کاهش دهیم؟

(Last Updated On: بهمن ۱۲, ۱۳۹۶)

چگونه در یخچال فریزر مصرف انرژی را کاهش دهیم؟ , نتایج تازه منتشر شده نشان می دهد که استفاده از مواد تغییر فاز می تواند تا ۸ درصد مصرف انرژی یخچال فریزر را کاهش دهد.

یخچال فریزرها یکی از پراستفاده ترین لوازم خانگی هستند که حداکثر مصرف انرژی را در بین لوازم خانگی دارند. با توجه به این امر, بهبود عملکرد و کاهش مصرف انرژی در این لوازم خانگی خیلی مهم است.

مواد تغییر فاز, موادی هستند که در دمای تغییر فاز توانایی جذب و آزادسازی مقدار زیادی انرژی را دارند. کاهش نوسانات دمایی و مصرف انرژی در یخچال و فریزر, از دلایل اصلی استفاده از مواد تغییر فاز به عنوان یک سامانه ذخیره انرژی حرارتی است.

در تحقیقاتی که در دانشگاه تربیت مدرس انجام شده, مصرف انرژی یک سامانه یخچال خانگی با کندانسور ذخیره گرما و یک سامانه فریزر دارای مواد تغییر فاز در درون محفظه با دو ماشین یخچال فریزر معمولی مقایسه شده است.

در یخچال بسته دارای مواد تغییر فاز, یک طرف کندانسور قرار می‌گیرد. نتایج, ۸ درصد کاهش مصرف انرژی یخچال را به دلیل افزایش انتقال حرارت با استفاده از مواد تغییر فاز در کندانسور, تنها با افزایش اندکی هزینه را نشان می‌ دهد.

افزون بر این, استفاده از مواد تغییر فاز در درون محفظه فریزر که در هر طبقه قرار گرفته است, منجر به کاهش چشمگیر نوسانات دمایی شده است. نتایج تجربی نشان می‌ دهد مصرف انرژی فریزر ۸ درصد کاهش یافته است.

برای تعمیرات همه یخچال فریزر ها و به ویژه برای تعمیرات یخچال فریزر ال جی با ما تماس بگیرید.

بهترین زمان نگهداری مواد غذایی در یخچال فریزر

بهترین زمان نگهداری مواد غذایی در یخچال فریزر

این روزها یخچال فریزر یکی از مهمترین لوازم خانگی و وسیله ای پرمصرف و جدایی‌ناپذیر در هر خانه ای است. چون افزون بر حفظ طراوت مواد غذایی, مانع از فاسد شدن آنها می‌شوند. هر نوع مواد غذایی مدت زمان نگهداری مخصوص به خود دارد و پس از آن احتمال دارد کیفیت مطلوبش را از دست بدهد و از ارزش غذایی‌ اش کم شود.

اولین تجربه ساخت یخچال به قرن هفدهم میلادی برمی‌ گردد ولی تا پیش از سال ۱۸۵۰ چندان کارایی نداشت. در آن زمان جیمز‌ هاریسون که در چاپخانه فعالیت داشت, متوجه تاثیر خنک‌کنندگی اِتِر شد.

او با فشرده‌سازی این گاز نخستین یخچال را اختراع و در کافه‌ای در استرالیا امتحان کرد اما این طرح قابل‌اجرا نبود چون تولید یخ‌ گران تمام می‌شد. البته اختراع یخچال بارها توسط افراد دیگری ادامه یافت تا این که در سال ۱۹۲۲ بالتاز ون پلاتن به این موفقیت دست یافت؛ به‌ طوری که امروز به راحتی می‌توان انواع مواد غذایی را بدون نیاز به خرید روزانه در منزل داشت؛ مشروط بر این که مدت نگهداری مطلوب شان را بدانیم. در واقع هر نوع مواد غذایی مدت زمان نگهداری مخصوص به خود دارد و پس از آن احتمال دارد کیفیت مطلوبش را از دست بدهد و از ارزش غذایی‌ اش کم شود.

لبنیات

شیر, خامه, ماست: ۳ تا ۵ روز (پس از باز شدن بسته‌بندی) در یخچال

پنیر: ۳ تا ۴ هفته در یخچال/ ۳ ماه در فریزر

دوغ: یک هفته در یخچال

کشک: ۳ تا ۴ روز در یخچال

میوه‌ها

میوه‌های قرمز: ۲ روز در یخچال / ۱۲ ماه در فریزر

طالبی: ۴ روز در یخچال

انگور و آلو: ۵ روز در یخچال

هلو و زردآلو: ۱ هفته در یخچال / ۱۲ ماه (خردشده) در فریزر

آبمیوه‌ها: ۱ هفته در یخچال

سیب: ۲ ماه در یخچال

سبزی‌ها

اوبیا سبز: ۵ روز در یخچال/ ۱۲ ماه در فریزر

قارچ و کلم بروکلی: ۵ روز در یخچال

گل‌کلم و کلم بروکسل: ۶ روز در یخچال

فلفل, پیازچه, تربچه, شلغم, کاهو, گوجه‌فرنگی, کدو مسمایی, خیار و تره فرنگی: ۱ هفته در یخچال

کلم برگ و کرفس: ۲ هفته در یخچال

چغندر: ۳ هفته در یخچال

پیاز: ۳ تا ۴ هفته در یخچال

هویج: ۳ ماه در یخچال/ ۸ ماه در فریزر

سبزی برگی پخته: ۳ تا ۴ روز در یخچال/ ۴ تا ۶ ماه در فریزر

نخودفرنگی: ۶ ماه در فریزر

گوشت, ماهی و تخم‌مرغ

تخم‌مرغ خام: ۳ هفته در یخچال

تخم‌مرغ آب‌پز: ۱ هفته در یخچال

گوشت گوسفند: ۳ تا ۵ روز در یخچال

۴ تا ۶ ماه در فریزر

گوشت گوساله: ۳ تا ۵ روز در یخچال/ ۸ ماه در فریزر

گوشت چرخ‌کرده: ۵ تا ۶ روز در یخچال/ ۳ ماه در فریزر

ماهی و میگو: ۱ تا ۲ روز در یخچال/ ۳ تا ۴ ماه در فریزر

گوشت پخته: ۳ تا ۴ روز در یخچال

مرغ و ماکیان: ۱ تا ۲ روز در یخچال / ۴ ماه در فریزر

گوشت دودی: ۵ تا ۶ روز در یخچال

نان و شیرینی

نان باگت: ۳ روز در یخچال/ ۱ هفته در فریزر

نان سبوس‌دار: ۱ تا ۲ روز در یخچال/ ۱ ماه در فریزر

کیک اسفنجی: ۳ روز در یخچال/ ۳ تا ۴ ماه در فریزر

شیرینی تر: ۳ تا ۴ روز در یخچال/ ۲ ماه در فریزر

تارت: ۲ روز در یخچال/ ۲ ماه در فریزر

سایر مواد غذایی

سس کچاپ, خیارشور: ۱ سال (از تاریخ تولید) در یخچال

سس مایونز: ۲ ماه (از تاریخ تولید) در یخچال

کره: ۳ هفته (پس از باز شدن بسته‌بندی) در یخچال/ ۴ ماه (در بسته‌بندی اصلی) در فریزر

کنسرو بازشده: ۲ روز در یخچال

مایونز و دسرهای خانگی بر پایه تخم‌مرغ: یک روز در یخچال

سوپ و آش: ۵ تا ۶ روز در یخچال

نکته هایی برای چینش اصولی مواد غذایی در یخچال فریزر

چیدمان مناسب مواد غذایی در یخچال فریزر

ضرورت چیدمان مواد غذایی در طبقات مختلف یخچال به این دلیل است که هر قسمت, سطح مختلفی از برودت را دارد که ممکن است برای بعضی از مواد غذایی مناسب نباشد.

باید دانست که هر طبقه چه درجه برودتی دارد و مناسب چه مواد غذایی است.

جایخی: ۱۲- تا ۲ درجه سانتی‌گراد/ مناسب برای مواد غذایی منجمد

طبقه بالایی: ۰ تا ۲ درجه سانتی‌گراد/ مناسب برای غذاهای پخته, ماست, پنیر تازه, دسرهای شیری, خامه تازه, کنسرو بازشده و تخم‌مرغ

طبقه میانی: ۳ تا ۵ درجه سانتی‌گراد/ مناسب برای سوپ و آش, کمپوت, نان و شیرینی تازه, سس‌های خانگی

طبقه پایینی و جامیوه‌ای: ۵ تا ۸ درجه سانتی‌گراد/ مناسب برای انواع پنیرها, کره, شیر, سبزی‌ها و میوه‌ها

در یخچال: ۷ تا ۸ درجه سانتی‌گراد/ مناسب برای سس‌های آماده, نوشیدنی‌ها

نکته هایی برای چینش اصولی مواد غذایی در یخچال فریزر

در صورتی که بسته‌بندی مواد غذایی آسیب‌دیده, برآمده یا غیرعادی باشد یا مواد غذایی بوی نامطبوع و ذرات کپک هر چند جزیی داشته باشد باید از مصرفش اجتناب کرد.

همه مواد غذایی باید در ظروف دربسته یا پاکت فریزر بسته‌بندی شوند.

پس از باز کردن بسته‌بندی مواد غذایی تازه مانند ژامبون و پنیر, آنها را در ظرف یا پاکت مناسب بچینید. همچنین باقیمانده کمپوت و کنسرو نیز باید از قوطی خارج شده و در ظرف دیگری نگهداری شود.

بین مواد غذایی در یخچال و فریزر فاصله قرار دهید تا هوا میانشان جریان داشته باشد.

پیش از چیدن تخم‌مرغ در یخچال نباید آنها را شست.

یک یا دو بار در ماه یخچال را با آب و صابون بشویید و در صورت نیاز با مواد ضدعفونی‌کننده تمیز کنید.

قبل از چیدن بسته‌بندی‌ها در فریزر, ابتدا آنها را در یخچال بگذارید تا خنک شوند. به این ترتیب فرایند انجماد بهتر انجام می‌گیرد.

برای انجماد بهتر, مواد غذایی را در فویل آلومینیومی و پاکت فریزر مخصوص بچینید و هوای میان آن را کاملا خارج کنید. همچنین فضایی بین بسته‌بندی‌ها بگذارید تا اگر مایعی از آن بیرون آمد, روی دیگر مواد غذایی نریزد.

در هر بسته بیش از ۴ تا ۶ تکه مواد غذایی نگذارید و روی بسته را نیز تاریخ بزنید تا بیش از حد مطلوب در فریزر نماند. البته مواد غذایی که زودتر بسته‌بندی شده‌اند را زودتر مصرف کنید.

پاکت‌های وکیوم بدون منفذ نسبت به پاکت‌های معمولی برتری دارند زیرا با چیدن مواد غذایی و خارج کردن هوا, در پاکت کاملا بسته می‌شود.

اگر باز به اطلاعات بیشتر درباره نگهداری یخچال فریزر داشتند با نمایندگی تعمیرات ال جی در تماس باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *